Страх от темата секс

Защо хората се страхуват да говорят за секс?

Често хората се страхуват не да говорят за него, а от самия секс. Притесняват се, че когато разговарят на тази тема, другите ще разберат, че нещо не е наред.

Защо хората имат такива нагласи?

Защото темата винаги е облечена с напрежение и срам. В своята същност срамът се поражда, когато клиентът има определен образ и представа за идеалния АЗ, който се различава от реалния АЗ. От тук и представата за АЗ като идеалния Любовник и АЗ като реалния такъв.

Откъде идва представата ни за нашия идеален сексуален образ? С кого се сравняваме – с главните герои от еротичните филми за възрастни или с това каквото някой е споделил?

Какви отговори даваме на въпросите: Колко ти е голям пенисът, имитираш ли оргазъм, колко време издържаш преди еякулация? Спрямо тези отговори, мисълта, че не сме идеални се появява в съзнанието ни. Затова често хората се стесняват, тъй като не разбират разликата между собствената си сексуалност и тази, която е нереалистична, създадена изкуствено. Това е и една от причините за създаване на мними сексуални дисфункции.

Не трябва да се срамуваме от собствената си сексуалност

Не трябва да се срамуваме от собствената си сексуалност, а да я приемаме и разбираме. Трябва да я правим осъзната част от живота ни. Да се съобразяваме с нея и да се възползваме по най-добрия начин от нея.

Как може да стане това, ще разберете по време на индивидуалната си работа с психолог сексолог.

Ако темата ви е интересна, не пропускайте да прочетете и другите статии в моя блог. За ежедневна доза полезна и любопитна информация, свързана с темата сексуалност, последвайте и профилите ми в социалните канали Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Ако имате нужда да поговорите с някого на четири очи, моите индивидуални консултации са идеалното средство за обсъждане и разрешаване на конкретен личен проблем от всякакво естество.

Свържете се с мен и след като се запозная с вашата конкретна ситуация и ще поговорим за възможните решения. Нека поговорим.