Мъжки сексуални митове

Думата мит идва от древногръцки и означава слово, разказ. Митовете са едни от най-древните текстове, познати ни днес. В миналото те са се разпространявали от уста на уста, а тяхна основна цел е била да дадат обяснение за заобикалящия свят, което да е логично и разбираемо за древните хора. С течение на времето обаче думата “мит” придобива и по-различно значение.

В днешни дни митовете са измислици, несъответстващи на реалността или широкоразпространени погрешни вярвания. Вече ви разказах за женските сексуални митове и сега е време да разгледаме кои стереотипи и погрешни разбирания се отнасят за мъжката сексуалност.

Мит #1: “Размерът има значение.”

Това е най-важният мит, който разваля живота и настроението еднакво и на мъжете, и на жените. Мъжете с по-малък пенис се комплексират и вярват, че няма да могат да доведат сексуалния си партньор до върха на удоволствието, а момичетата от своя страна смятат, че мъжете с малък пенис няма да могат да им доставят истинско удоволствие в леглото.

Размерът на пениса няма абсолютно никакво значение за постигане на сексуално удовлетворение. Всъщност всичко зависи от уменията на мъжа, от особеностите на влагалището на сексуалната партньорка и от избраната позиция, на първо място. Между другото, големият мъжки пенис може да достави на момичето дискомфорт, а не сексуално удовлетворение. Нещо повече, освен пениса, мъжът има ръце и език, а това понякога е много по-приятно.

Мит #2: “Оргазмът и еякулацията са едно и също.”

Този мит е измислен от жените, най-вече поради непознаване на мъжкото тяло. Освен това, той доста разваля преживяванията на нежния пол. Еякулацията си е еякулация по време на секс, а оргазмът е физиологично състояние на удовлетворение и сексуално освобождаване.

В повечето случаи еякулацията и оргазмът са едно и също, но доста често не са. Така че, по време на секс, мъжът може да изпита оргазъм, но в същото време да няма еякулация, а партньорката в този момент смята, че партньорът й не може да получи удовлетворение, което много я разстройва.

Мит #3: “Мъжете искат секс 24 часа в денонощието.”

Да, физиологично мъжете се възбуждат по-бързо, но това изобщо не означава, че те са „винаги и навсякъде готови“. Мисленето за секс и желанието за секс са съвсем различни неща. Много младите мъже – от 16 г. до 24 г., винаги имат желание за секс, защото са в периода на „младежка хиперсексуалност“.

Мъжете, както и жените, изпитват стрес по време на работа, а физически работата често не оставя на мъжете сили, не само да го направят, а дори и да мислят за секс. Има и такава интересна закономерност: Колкото повече добър секс прави човек, толкова по-малко мисли за него в свободното си време.

Мит #4: “Южните народи са по-секси.”

Американската изследователка Джудит Маккей внимателно анализира медицинската статистика на десетки държави, лично работи на рецепция в клиники по сексология и изслушва над пет хиляди признания по интимни теми. Изследователката твърди, че сексуалната слава на южните народи е силно преувеличена, всичко е свързано с националния характер – горещ нрав и плам. Темпераментът на южняците се проявява главно в разговори, жестове, хвалене.

Ако искате да научите още любопитни факти за сексуалността, не пропускайте да прочетете и другите статии в моя блог, както и да последвате профилите ми в социалните канали Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.