За мен

Здравейте и добре дошли!

Аз съм Габи Петрова и благодаря за интереса към това, с което се занимавам!

В този формат ще се представя като квалифициран психолог, консултиращ възрастни и тийнейджъри с различни житейски трудности, експерт при полово възпитание, консултант по сексуални отношения, сексолог-психолог, доктор по психология.

Като практикуващ психолог, с опит над десет години, в практиката си съм се срещала с множество личности, с техните човешки истории, болка и трудности. За някой не бях подходящия терапевт. Едни се отказваха по средата на терапията, но други, въпреки трудностите, постигаха завидни резултати.

Често ме пипат в каква област работя, отговарям – във всяка, в която човек не се чувства комфортно или изпитва затруднения – от избор на учебно заведение и професия, умения за работа в екип, себереализация и себепознание, през решения за избор на партньор, трудности при зачеване и страхове от раждане на дете, насоки за добро родителстване, кризи при съвместно съжителстване, трудности в интимността, сексуални дисхармонии, раздели, новини за болести, загуби, панически атаки и много, много други.

Добри резултати постигам в екипна работа с лекари при пациенти на медикаментозно лечение с диагнози: Хранителни разстройства, Фобии, Пост-травматични стресови разстройства, Тревожни разстройства и други.

Нямам необходимата опитност да работя с хора със зависимости – алкохолни, наркотични, хазартни. Но имам колеги – отлични специалисти в тази област, които бих препоръчала.

Като консултант по сексуални отношения работя с индивидуалните сексуални дисфункции при мъжете и жените (трудности във влечението, нарушена ерекция, липса на оргазъм, преждевременна еякулация, липса на сексуално желание и други), с дисхармониите в сексуалните отношения между партньорите, както и с тяхното коригиране. С разбирането и приемането на собствената сексуалност и тази на партньорите. Насоката е за преодоляване на напрежението, тревожността и неудовлетвореността.

Имам достатъчно добра квалификация, при събеседване да установя наличие на медицински или психологичен проблем. При необходимост насочвам към съответен лекар специалист – гинеколог, уролог, андролог, невролог, ендокринолог, психиатър.

Като експерт при полово възпитание имам амбициозната цел да подпомогна повишаването на сексуалната грамотност сред децата, подрастващите, мъжете, жените, родителите, партньорите, застаряващите и възрастните хора.

Като Доктор на психологическите науки успях, освен с практичните си знания и умения, научно да изследвам една много интересна тема свързана с акекситимията, емпатията и тревожността. Вярвам, че дисертацията ми ще е в помощ на колеги и специалисти интересуващи се от темата.

Габи Петрова