двойка в леглото по бельо

Вярно ли е, че мъжете искат повече секс от жените?

Мъжете искат секс по-често от жените, не толкова като действие, а по-скоро им се появяват повече мисли и фантазии за секса. Ако мъжът често пита половинката си дали има сексуално желание, тя го преживява по-емоционално. Започва да се пита всичко наред ли е при нея, тъй като тя не винаги има желание за това и няма този импулс.

“Мъжете са от Марс, жените от Венера”

Много често сравняваме мъжете и жените, но нашата сексуалност е съвсем различна. Този вътрешен, по природа мъжки, импулс не се появява толкова често при жените. Разбира се, това не означава, че жените по-малко искат да правят секс или че имат по-малък интерес – нищо подобно.

Обяснението е, че сексуалността в женската психика се случва и поражда по съвсем различен начин. За жената са важни процеса на отношение с партньора, наличието на любов, насладата, вниманието – това за дамите е пусков механизъм.

Желанието при жената се появява чрез емоционална близост, а при мъжете чрез физическа близост!
Затова няма как да се сравняваме двата пола и на база на това да констатираме кой повече иска интимна близост.

Ако темата ви е интересна, не пропускайте да прочетете и другите статии в моя блог. За ежедневна доза полезна и любопитна информация, свързана с темата сексуалност, последвайте и профилите ми в социалните канали Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Ако имате нужда да поговорите с някого на четири очи, моите индивидуални и фамилни консултации са идеалното средство за обсъждане и разрешаване на конкретен личен проблем от всякакво естество.

Свържете се с мен и след като се запозная с вашата конкретна ситуация и ще поговорим за възможните решения. Нека поговорим.