snimka na chasovnik postaven vyrhu leglo v website-a na d-r gabi petrova seksolog

Защо когато аз искам да правим секс, партньорът ми не иска?

Една от многото причини за това е чисто физиологичната особеност и затова понякога е трудно за двойката да намери удобен момент за интимност.

Биологичната основа на сексуалното желание при мъжете и жените е в определена цикличност и има определен пик за максимално произвеждане на тестостерон – компонент, който отговаря за сексуалното ни желание и за двата пола.

Защо мъжете предпочитат сутрешния секс?

При мъжете производството на този хормон е в сутрешните часове – около 5:00 ч. – 6:00 ч, което е причина в този часови диапазон да се появява и сутрешната им ерекция, която е причина, но не винаги, за силно и интензивно сексуално желание. Това може да ни отговори на въпроса “Защо мъжете предпочитат сутрешния секс?”.

Кога желаят да са интимни жените?

При жените сексуалното желание се появява малко по-късно и достига максимален пик около 9:00 ч. – 10:00 ч. сутринта. В това време при мъжете желанието се понижава и спада. И тук се получава разминаването – когато жената е готова за интимност, мъжът вече е зает с други задачи. Често чувам от жените „о.. искам да си изпия първо кафето/чая, да се подготвя, да си направя моите си неща и така …“

Кога желанието за секс се синхронизира?

Вторият пик на повишено сексуално желание, който може да съвпадне и за двамата партньори е около 17:00 ч. – 18:00 ч. Време малко неудобно в края на работния ден, да се срещнат партньорите и да се отдадат на сексуалните си преживявания, поради ред причини, освен разбира се ако нямат предварителна уговорка за това.

Какво можете да се направи? 

Възможно е по време на втория пик да се появят сексуални фантазии, еротични желания, представи за еротична близост с партньора и други подобни мисли.
Това може да бъде много добър повод да се напише еротично съобщение и послание, да се обадите на партньора си и да му споделите какво бихте желали да преживеете заедно. В този момент еротичната ви настройка ще ви помогне да се включи сексуалното ви желание, което може да реализирате вечерта.

Ако изпитвате сексуално желание към партньора си сега, кажете му го, споделете му. Това формира определен нюанс на сексуално доверие, което ще присъства винаги в отношенията ви и тогава няма да има значение как работи биологическия ви часовник.

Не се фиксирайте кога е добре и кога не или как реагира организма ви. Най-доброто време да бъдете интимни с вашия партньор е когато сте готови, когато искате и сте настроени за сексуални отношения.

Когато се стремите към близост с отношение към партньора си подходящият момент ще бъде налице. 

Приятни експерименти!

Ако темата ви е интересна, не пропускайте да прочетете и другите статии в моя блог. За ежедневна доза полезна и любопитна информация, свързана с темата сексуалност, последвайте и профилите ми в социалните канали Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Имате нужда да поговорите с някого на четири очи? Моите индивидуални и семейни консултации са идеалното средство за обсъждане и разрешаване на конкретен личен проблем от всякакво естество. Свържете се с мен за опознавателен разговор, в който ще се запозная с вашата конкретна ситуация и ще поговорим за възможните решения. Нека поговорим.