Страхуват ли се мъжете от вибратора?

Много жени имат желание, но се страхуват да използват секс играчки с партньорите си, за да не им накърнят егото. Има мъже, които отказват да използват вибратори по време на сексуалната близост, независимо, че заявяват, че нямат проблем с това или сами купуват и подаряват фалоимитатори на партньорките си, или умишлено ги игнорират.

Открийте причините

Добре е да се открият причините за това той да се чувства дискомфортно от вибратора. Настоявайте мъжа да е откровен и честен с вас и да сподели доводите и съпротивите си. Да не забравяме, че несигурностите и предразсъдъците на мъжете към секс играчките не идват от нищото.

Мъжете асоциират пениса си с мъжествеността си, а сега партньорката иска да внесе изкуствен пенис в спалнята – все едно неговият не е достатъчен!

Ако мъжа иска да се чувства водещ и значим, единствен и оценен, то тогава секс играчката може да представлява и застрашава неговите сексуални способности. Така че започнете с този разговор, успокойте го, че той е важният и водещият, а вибраторът е просто допълнение което донася различен нюанс и закачка в сексуалното ви общуване.

Ако темата ви е интересна

Ако темата ви е интересна, не пропускайте да прочетете и другите статии в моя блог. За ежедневна доза полезна и любопитна информация, свързана с темата сексуалност, последвайте и профилите ми в социалните канали Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Ако темата ви е актуална, имате нужда да поговорите с някой професионалист психолог сексолог, моите индивидуални и семейни консултации са идеалния начин за обсъждане и разрешаване на конкретен личен проблем от всякакво естество, свързан със сферата на сексуалността.

Свържете се с мен за разговор, в който ще се запозная с вашата конкретна ситуация и ще поговорим за възможните решения. Нека поговорим.