Гаранция за оргазъм

Ако стимулирам правилно клитора, гаранция ли е за 100% оргазъм при жената?

Трудно е да говорим общо за оргазма на всички жени. Жените са много различни и е факт, че женския оргазъм не е обусловен от физиологията, както при мъжете, а се изисква да се провокира и погрижим за него, за да се появи.

Често се лутаме от една информационна крайност в друга. Едни източници казват че 90% от жените получават оргазъм при стимулация на клитора, но според други няма клиториален оргазъм и жените получават само вагинален такъв.
За да отговорим на този въпрос е добре да погледнем женската сексуалност чрез ерогенните зони на наслада в женското тяло и да се съобразим с индивидуалните предпочитания на конкретната жена.

Ерогенните зони при жените

Ерогенните зони при всяка жена са развити по различен начин, което включва различен интензитет и чувствителност. Затова е възможно дамите да чувстват определени стимулации по различен начин. На едни да им харесва едно, а същото други да ги отвращава. Нещо повече, през живота на жената, усещанията могат да се променят – при едни по-чувствителна е зоната на клитора, докато при други – зоната на вагината, а при някой има умерена чувствителност и в двете зони.

Вашият конкретен случай

Когато говорим за определен, конкретен случай, е желателно да търсите този начин, който ще достави удоволствие на вашата партньорка, но за целта самата жена трябва да е изучила собствените си зони за чувствителност. За мъжете не е необходимо да фокусират мислите си върху това тя да получи 100% гарантиран оргазъм.
Целта по време на близост би следвало да не е нейният оргазъм, а в общата наслада. Сексът трябва да бъде чувствен и богат на приятни изживявания, а не толкова техничен и последователен в действията.

Тук НЕ са валидни формули, подобни на следния пример:

Това действие + Другото действие = Оргазъм

Истината е, че ако няма близост в отношенията, оргазмът на жената няма да е пълен. Затова не стимулацията на клитора е гаранция за получаване на оргазъм, а съвкупност от отношения и правилно прилагане на техниката на секса, която ви харесва. Разбира се, не изключваме стремежът към оргазъм, но не го правим и единствена цел на сексуалните ни преживявания.

Ако темата ви е интересна, не пропускайте да прочетете и другите статии в моя блог. За ежедневна доза полезна и любопитна информация, свързана с темата сексуалност, последвайте и профилите ми в социалните канали Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Ако имате нужда да поговорите с някого на четири очи, моите индивидуални и фамилни консултации са идеалното средство за обсъждане и разрешаване на конкретен личен проблем от всякакво естество.

Свържете се с мен и след като се запозная с вашата конкретна ситуация и ще поговорим за възможните решения. Нека поговорим.