За или против презерватива

Без значение на каква възраст сте, никой никога не е защитен от болести, предавани по полов път (БППП). Важно е да знаете, че дори да сте боледували от тях в миналото и вече да сте излекувани, това не означава, че развивате имунитет!

Много е важно да се говори честно, открито и откровено с партньора, каква е причината и мотива да искаме да се използват презервативи. За хора, които отказват да ползват презервативи бих ги попитала, каква е причината  да не се притеснява от БППП. Или конкретно, защо не искат да използва презерватив?

Какви са съпротивите на мъжа

Ако мъжът каже, че може да му е трудно да свърши, може да му отговорите, че за вас това не е проблем. Ако каже, че може презерватива да му стяга или да няма добра чувствителност, предложете му да смени вида или марката.
Ако каже, че би му повлияло на ерекцията, може да му кажете, че бихте му помогнали отново да я получи. Важно е да разберете какви са неговите съпротиви и да му помогнете да ги превъзмогне.

И ако въпреки всичко той отказва да слага презерватив, а вие искате сексуален контакт и продължавате да имате притеснения, ви насърчавам да отидете и заедно да се тествате за наличие на болести предавани по полов път!

Важно е да уточним, че все още няма тест одобрен от СЗО за тестване на HPV при мъжете. Това означава, че не може чрез тест да се установи дали той е заразен!

 

Ако темата ви е интересна, не пропускайте да прочетете и другите статии в моя блог. За ежедневна доза полезна и любопитна информация, свързана с темата сексуалност, последвайте и профилите ми в социалните канали Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Имате нужда да поговорите с някого на четири очи? Моите индивидуални и семейни консултации са идеалното средство за обсъждане и разрешаване на конкретен личен проблем от всякакво естество. Свържете се с мен за опознавателен разговор, в който ще се запозная с вашата конкретна ситуация и ще поговорим за възможните решения. Нека поговорим.