Инфекции на пикочния мехур

Почти всеки път след секс получавате инфекции на пикочния мехур?

Ето как да ги предотвратите.

Тези инфекции са по-често срещани при жените, отколкото при мъжете поради анатомични причини – пикочния канал при жените е много къс, което улеснява навлизането на бактерии.

Бактериите, които причиняват този тип инфекции, живеят около ануса. По време на секс може тези бактерии да се разпространят до вагината, както и при носене на неудобно, впито бельо.

Спазвайте добра сексуална хигиена

Изключително важно е да не се преминава от анален секс към вагинален секс. И ако вашият партньор стимулира ануса ви с ръце, то тези ръце трябва да се измият преди да стимулира зоната около вагината. Причина може да е и нов партньор, който не  спазва хигиенните навици поради страстни желания или поради липса на информация за възможните последствия при жените.

Добре е винаги да уринирате след секс, защото това помага на бактериите да излязат от тялото ви, и да спазвате последователността при почистване на интимните си части, особено преди секс.

Бършете се в посока от вагината към ануса, използвайте подходящите интимни почистващи средства, пийте много вода и ходете често до тоалетна.

Използвайте лубрикант

Използвайте вагинален лубрикант, защото сексът може да раздразни уретрата. Добра идея е и да пиете пробиотици и добавки с червена боровинка, тъй като те създават киселинна среда, в която бактериите трудно се размножават.

И най-важното! Избягвайте да правите секс, докато имате инфекция. Продължете с интимността само когато тя отмине. Периодично, поне 2 пъти в годината, посещавайте своя гинеколог, а при необходимост от лечение, не пропускайте да се консултирате след края на назначеното лечение. Често една лекуване и излекувана инфекция дава възможност да се прояви след нея друга, която е била латентна. Затова не забравяйте, след лечение да отидете при специалиста назначил ви лечение да се уверите, че лечението е било ефективно.

Ако темата ви е интересна

Ако темата ви е интересна, не пропускайте да прочетете и другите статии в моя блог. За ежедневна доза полезна и любопитна информация, свързана с темата сексуалност, последвайте и профилите ми в социалните канали Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Ако темата ви е актуална, имате нужда да поговорите с някой професионалист психолог сексолог, моите индивидуални и семейни консултации са идеалния начин за обсъждане и разрешаване на конкретен личен проблем от всякакво естество, свързан със сферата на сексуалността.

Свържете се с мен за разговор, в който ще се запозная с вашата конкретна ситуация и ще поговорим за възможните решения. Нека поговорим.