Секс и стрес

Сексът помага срещу стреса, но сте прекалено стресирани, за да правите секс? Ето как да прекъснете този порочен кръг.

Стресът повлиява на желанието за секс, зaтова не трябва да се изненадвате, ако не ви се прави секс когато се чувствате стресирани.

Стресът повишава нивата на хормонът “кортизол”, което директно намалява либидото. Нещо повече, стресът може да ви подтикне към преяждане, емоционално ядене и дори напълняване, а това от своя страна може да ви накара да се чувствате не секси.

Стрес, безпокойство, депресия

Стресът понякога е съпроводен и от неспокойство или депресия. Всички тези усещания могат да ви накарат да се почувствате сякаш секса е последното нещо, което искате да правите.

Разбира се, има различни методи, с помощта на които можете да се преборите с тези неприятни и демобилизиращи усещания, които оказват влияние върху качеството на живот и най-вече в партньорските взаимоотношения.

Антидоти за стреса

Движението е един от най-големите антидоти срещу стреса: стречинг, плуване, бягане, практикуване на любим спорт. Можете също да се доверите и на други изпитани методи за намаляване на стреса, като масаж, спа, танци, съзерцаване, арт и арома терапии и други.

Разберете каква е причината за наличието на стрес и се опитайте да я намалите, редуцирате и контролирате във вашето ежедневие.

А ако просто сте прекалено изморен в края на деня?

Непременно опитайте да намерите време за интимност с партньора/ката си през деня. Излезте от спалнята, тя е за спане. Когато я видите я асоциирате с почивка и сън. Така че събудете приключенското и опознайте други кътчета на дома си, а защо не и извън него.
Интимността с партньора може да помогне много с това да намалите стреса.

Ако независимо, че сте опитали какво ли не и все още имате проблеми със стреса, не се колебайте да потърсите професионална помощ.

Ако темата ви е интересна

Ако темата ви е интересна, не пропускайте да прочетете и другите статии в моя блог. За ежедневна доза полезна и любопитна информация, свързана с темата сексуалност, последвайте и профилите ми в социалните канали Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Ако темата ви е актуална, имате нужда да поговорите с някой професионалист психолог сексолог, моите индивидуални и семейни консултации са идеалния начин за обсъждане и разрешаване на конкретен личен проблем от всякакво естество, свързан със сферата на сексуалността.

Свържете се с мен за разговор, в който ще се запозная с вашата конкретна ситуация и ще поговорим за възможните решения. Нека поговорим.