Прилошаване след секс

Този проблем може да се появи поради няколко различни причини. На първо място това могат да бъдат медицински причини. Например, ако жената страда от вазовагален синкоп е вероятно да усети замайване. Този медицински проблем е породен от много силен стрес и причинява рязко спадане на  пулса и кръвното налягане.

Притискане на шийката на матката

Може жената да се почувства зле след сексуален контакт, ако по време на акта членът на партньора много рязко влиза във влагалището и рязко притиска шийката на матката. Шийката на матката е пълна с много нервни окончания и ако членът ги притиска, се активира синкопа или с други думи, кръвното налягане и пулса рязко спадат.

Това преживяване е голям стрес и за двамата партньори. В такъв момент е възможно жената да пребледнее, да ѝ се завие свят, да ѝ прималее, да ѝ се замъгли погледа и да усети изблик на студена пот.

Шийката на матката се променя при менструация

Важно е да се знае, че шийката на матката се променя в периоди на менструация.

Може точно преди цикъл да стане по-чувствителна и тази свръхчувствителност да се усеща при коитус. Но ако изпитвате същите усещания и при мастурбация, те могат да се дължат на недостатъчен прием на вода.

Дехидратацията причинява редица медицински проблеми

Дехидратацията може да причини редица медицински проблеми – уринарни инфекции, повишена телесна температура, бъбречни проблеми. Затова не подценявайте и тази възможна причина за прилошаване. Добре е да пиете вода след секс, защото е възможно да сте се дехидратирали по време на акта.

Ако има и болка 

Ако чувството за неразположение е свързано с болка, това може да е знак за сериозен проблем: възпаление на органите на малкия таз, тежка инфекция на пикочно-половата система, ендометриоза (която засяга 10% от жените по света) и други сериозни инфекции.

Затова ако неразположението е комбинирано с болка задължително потърсете консултация с лекар!

Ако ви стана интересно, не пропускайте да прочетете и другите статии в моя блог. За ежедневна доза полезна и любопитна информация, свързана с темата сексуалност, последвайте и профилите ми в социалните канали Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Имате нужда да поговорите с някого на четири очи? Моите индивидуални и семейни консултации са идеалното средство за обсъждане и разрешаване на конкретен личен проблем от всякакво естество. Свържете се с мен за опознавателен разговор, в който ще се запозная с вашата конкретна ситуация и ще поговорим за възможните решения. Нека поговорим.